Tehnici de Gravura Laser: Obtinerea unei Adancimi Precise si a unei Gravuri de Suprafata Spectaculoase

Tehnici de Gravura Laser: Obtinerea unei Adancimi Precise si a unei Gravuri de Suprafata Spectaculoase
Gravura laser reprezinta o tehnologie de prelucrare cu mare potential creativ, utilizata pe scara larga in industria productiei, designului de interior si a personalizarii. 
 
In acest articol, vrem sa-ti prezentam cateva dintre tehnicile mai avansate de gravura laser, in special setarile pentru a obtine o gravura de linie mai adanca si o gravura de suprafata corecta, in functie de diversi parametrii ai echipamentului pe care-l detii. 
Cateva principii de baza pentru a optimiza setarile echipamentului laser, pentru a obtine rezultatele dorite.  
Una dintre cele mai impresionante tehnici, este gravarea liniilor adanci. Fie ca este vorba de linii existente in grafica sau dorim sa scoatem in evidenta un element sau o zona, linia de gravura, prin adancime, profunzime si grosime ofera o nota artistica si tridimensionala proiectelor. 
 
Pentru a realiza o gravura de linie adanca, iata cateva setari-cheie pe care le poti ajusta:
✅ puterea laserului: cresterea puterii laserului va permite penetrarea mai adanca in material, astfel ca poti obtine o gravura mai adanca 👉 Incepe cu valori mici si creste treptat pana obtii adancimea dorita, avand grija sa eviti arderea excesiva a materialului.
✅ viteza de gravura: scaderea vitezei de gravura va spori timpul de expunere a laserului asupra materialului, permitandu-i sa patrunda mai adanc in grosimea placii de material 👉 experimenteaza cu diferite valori pentru a obtine linii adanci si precise.
✅ repetabilitate: pentru linii adanci uniforme, seteaza functia de repetabilitate pentru a realiza multiple treceri ale laserului peste aceeasi zona, ajustand astfel adancimea gravurii. (in timp ce suprapui liniile gravate laser, nu misca placa ce urmeaza a fi personalizata)
 
Cateva pont-uri pentru a seta laserul pentru gravura de suprafata:
Gravura de suprafata, numita si gravura raster, prezinta o serie de nuante si tonuri, fiind ideala pentru reproduceri artistice sau personalizari complexe. Pentru a realiza o gravura de suprafata detaliata, ia in considerare urmatoarele setari:
✅ densitatea de puncte: cu cat densitatea de puncte este mai mare, cu atat detaliile vor fi mai precise in gravura 👉 ajusteaza densitatea in functie de nivelul de detaliu pe care il doresti.
✅ puterea laserului 👉 pentru gravurile de suprafata, puterea laserului trebuie sa fie mai mica decat pentru gravurile adanci, pentru a evita sa se arda excesiv suprafata materialului; astfel se pot realiza mai multe treceri, fara a carboniza materialul
✅ viteza de gravura 👉 o viteza mai mare de gravura poate contribui la obtinerea unui aspect uniform si neted al gravurii de suprafata; daca doresti o gravura artistica, redu viteza si concentreaza-te la mai multe treceri, mai incete, care vor da tonuri diferite de culoare.
 
Gravura laser este o tehnica versatila care ofera rezultate spectaculoase in designul si personalizarea diverselor proiecte. Pentru a obtine o gravura de linie mai adanca, ajusteaza puterea si viteza laserului, iar pentru o gravura de suprafata care sa ofere obiectului un plus de emotie, ia in considerare densitatea de puncte, puterea laserului si viteza de gravura.
 
👉 Experimenteaza cu diferite setari pentru a obtine rezultate impresionante si pentru a-ti pune amprenta artistica pe proiectele tale!
 
Daca mai ai alte intrebari despre gravura laser, materiale pretabile gravurii laser sau alte informatii legate de proiecte de bricolaj, lasa-ne un mesaj in sectiunea de 👉 contact.

Suport clienti In intervalul orar: 9:00-17:00

0728874496 info@fabtech.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!