Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Pregatirea placilor de lemn si placaj pentru gravura si debitarea laser

Pregatirea placilor de lemn si placaj pentru gravura si debitarea laser

Înainte de a ajunge la sfaturi pentru echipamentele de tăiere și gravare laser, să începem cu câteva idei bune pentru pregătirea materialelor pentru tăiere sau gravare, în special a celor ce sunt realizate din lemn sau derivate ale acestuia: placaj, MDF, PAL, furnir sau lemn natur.

Unul dintre cele mai importante aspecte, este MASCAREA ZONEI ce urmează a fi prelucrată (fie că este vorba de debitare sau gravură laser): Dacă intenționați să gravați pe orice material / obiect, fiți conștienți de faptul că fumul de la gravura laser poate păta / arde marginile suprafeței gravate. Dacă nu doriți ca acest lucru să să întâmple, și doriți o muchie perfectă, fără urme de ardere / afumare / pătare, acoperiți suprafața cu bandă de mascare sau hârtie de transfer , pentru a o proteja (în funcție de detalii și de temperatura de lucru, acest lucru poate să difere pentru gravură / debitare, cea din urmă, hârtia de transfer, poate funcționa perfect când vine vorba de o suprafață mai mare de acoperit, iar lățimea benzii de mascare nu este suficientă).

Banda de mascare nu va scădea prea mult puterea laserului (înainte de a tăia produsul final, realizați câteva teste și creșteți puțin câte puțin puterea, dacă simțiți că are nevoie de ea și tăierea laser nu se realizează cum doriți), iar banda de mascare va proteja materialul din jurul gravurii de fum. După ce executați gravura, scoateți banda de mascare.

Această tehnică este utilă pe toate tipurile de material, inclusiv acrilice, plexiglas, carton, piele, diferite tipuri de materiale lemnoase, atât pentru gravură cât și pentru debitare laser.

Presetari: laserul dvs. ar trebui să aibă câteva setări standard pentru tăierea sau gravarea materialelor de grosimi diferite. De asemenea, ar trebui să puteți încărca aceste setări în computer sau laser și să le salvați ca presetări. La acestea, adăugați putere până când tăierea se face perfect, cu tot cu stratul protector de mascare.

La final, după ce toate testele au ieșit perfect și știți că urmează să mai lucrați cu același material, asigurați-vă că de ați salvat setările și le-ați dat o denumire care are sens, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință, la nevoie, când veți avea de tăiat, din nou, același tip / grosime de material. 

Suport clienti In intervalul orar: 9:00-18:00

0728874496 info@fabtech.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!