Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Informatii despre Tehnologia de Printare 3D în praf compozit

Informatii despre Tehnologia de Printare 3D în praf compozit

Strat peste strat, conform secțiunii obiectului, acesta este construit într-o masă compacta de praf.

Materialul:
Materialul este un praf compozit de înaltă calitate de consistența elementelor de ceramică. Obiectele pot fi realizate în sistemul de printare 3D – color sau alb(cu tente gri). Această tehnologie folosește un cap de printare pentru a depune adeziv conform secțiunii obiectului, într-o masă de praf compactat. Sunt astfel suprapuse straturile de praf și adeziv până când este format obiectul dorit. După fiecare construcție praful nefolosit este recuperat și folosit la următoarele obiecte.

Obiectul astfel format este infiltrat cu întăritori, în funcție de aplicația pentru care a fost gândit.

Reguli pentru design:
Grosimea minimă recomandată a oricărui element este de 3 mm și dimensiunea minimă a unui detaliu este de 0,8 mm. Prin detaliu înțelegem elemente adosate unor piese mai rezistente (de ex. tâmplăria unei ferestre). Totuși, obiectele au nevoie de o rezistență minimă astfel încât să fie ele rezistente sau să nu influențeze alte elemente din care fac parte.

De exemplu, obiectele geometrice mari conectate cu elemente subțiri, chiar daca au 3 mm, se pot rupe la manevrare și mai ales la transport (de exemplu un personaj cu capul mare și un gât subțire). Dacă există obiecte de tip con, acestea, la varf, trebuie să aibă minimum 10 grade și vârful teșit la minim 1mm (transformat de fapt în trunchi de con).

Materialul este oarecum fragil și nu rezistă la solicitări mecanice mari, de tip forță de forfecare sau torsiune. Prin această tehnologie se pot realiza obiecte unul într-altul, dintr-o bucată. Singura condiție este să existe un spațiu de 0,8mm între aceste piese (de exemplu un rulment cu bile). Geometria pieselor este recomandată a fi de tip coajă, pentru o ușoară manevrare și obținerea unui cost scăzut al produsului final. Obligatoriu trebuie să existe o zonă de tip gaură pe unde poate să fie scos praful nefolosit.

Recomandăm, atunci când realizați un obiect 3D să țineți cont de următoarele dimensiuni:
  • Grosime minimă pereți: 2,5 mm
  • Grosime minimă detalii: 1,5 mm
  • Grosime strat constructiv: 0.087 mm

Suport clienti In intervalul orar: 9:00-18:00

0728874496 info@fabtech.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!