Gravura Laser - Placi de Ardezie si pietre naturale

Gravura Laser - Placi de Ardezie si pietre naturale
In industria decoratiilor interioare si a accesoriilor decorative, gravura pe placile de ardezie reprezinta o modalitate noua si inedita de a adauga un plus de eleganta spatiului interior, iar daca ai un aparat de gravura in atelier, iti recomandam sa nu ratezi oportunitatea de a testa acest material special.

Daca te-am convins sa incerci, pe site te asteapta set-uri de 4 sau 8 placi de ardezie, perfecte pentru gravat, pe care le poti comanda online, cu livrare rapida, chiar la tine acasa! 👉 Set Placi de Ardezie

In continuare, pentru ca proiectul tau sa reuseasca, iar rezultatul sa fie deosebit, iti oferim cateva tips & tricks despre gravura de linie si gravura de suprafata, pentru a obtine linii si gravuri fine si contrastante pe toate produsele tale. 

Echipamentele de gravura laser functioneaza prin focalizarea unui fascicul laser de mare intensitate asupra suprafetei tinta, determinand vaporizarea sau indepartarea materialului intr-un mod controlat. Aceasta precizie permite gravarea detaliilor fine chiar si pe materiale mai dure, precum ardezia. De asemenea, folosirea echipamentelor de gravura laser aduce numeroase avantaje, inclusiv viteza, consistenta si posibilitatea de a crea designuri complexe.

Dar, sa incepem cu primul pas, inainte de a grava un obiect, este necesara pregatirea lui pentru personalizare:
✅alege placi de ardezie de calitate, cu suprafete netede si uniforme, astfel incat sa obtii rezultate cat mai bune
✅inainte de gravura, curata si degreseaza suprafata placilor pentru a elimina orice impuritati care ar putea afecta calitatea gravurii
👉Cateva setari si lucruri de luat in calcul pentru gravura de linie:
Pentru a obtine o gravura de linie clara si distincta pe ardezie, ajustarea setarilor este esentiala. Incepe prin a testa diverse combinatii de putere laser, viteza si adancime de gravura. De exemplu, pentru o gravura fina de linie, incearca o putere laser mai mica si o viteza mai mare. Testeaza aceste setari pe bucati de ardezie de proba pentru a gasi combinatia perfecta care sa ofere contururi precise si contrast vizibil.

👉 Incepe testele cu aceste setari initiale:
Puterea Laser: 20% (acest lucru poate varia in functie de puterea laserului echipamentului tau)
Viteza: 1000 mm/s
Adancime de gravura: 0.2 mm
Dupa ce testezi gravura pe placa de ardezie, vei observa ca incep sa apara linii subtiri si precise. Daca linia nu este suficient de vizibila sau contrastanta, incearca sa ajustezi setarile astfel:
Puterea Laser: 30%
Viteza: 800 mm/s
Adancime de Gravura: 0.25 mm

Pentru a realiza o gravura de suprafata uniforma si cu contrast pe placile de ardezie, trebuie sa ajustezi setarile echipamentului tau de gravura laser. Fiind un material negru, dens, gravura rezultata va fi gri - alba, in functie de intensitatea laserului. Modifica puterea si viteza pentru a obtine combinatia ideala proiectului tau.

👉 Pentru gravura de suprafata incearca urmatoarele setari:
Puterea Laser: 40%
Viteza: 600 mm/s
Adancime de Gravura: 0.5 mm
Cand testezi gravura, vei observa cum suprafata ardeziei capata un aspect texturat si contrastant. Daca nu ti se pare suficient constrastul acesta, incearca sa ajustezi setarile astfel:
Puterea Laser: 50%
Viteza: 500 mm/s
Adancime de Gravura: 0.6 mm
 
❗️Testeaza aceste setari pe o placa de ardezie de proba si ajusteaza-le in functie de rezultatele obtinute / dorite. Uneori, puterea laserului poate influenta si adancimea de gravura, astfel ca ar putea fi nevoie de cateva teste si combinatii de putere / viteza pentru a gasi combinatia perfecta, in functie de fiecare echipament de gravura in parte, de densitatea placii si de designul propus.

❗️Este important sa iti notezi setarile pe masura ce faci teste, astfel incat sa poti reproduce cu usurinta rezultatele reusite si sa eviti pierderea timpului cu ajustari inutile in viitor. Acest exemplu ar trebui sa iti ofere o idee despre modul in care poti aborda setarile pentru gravura de linie, indiferent de materialul pe care faci aceste teste, modul de lucru (prin teste repetitive pana la rezultatul dorit), fiind valabil si pentru Placile de Placaj, Placile de Plexiglas sau Placile de Carton
❗️ Asigura-te ca faci teste pe bucati mici, de proba, inainte de a incerca gravura pe produsul final.
 
Pentru un efect wow, in atelier, dupa finalizarea testelor de gravura de linie si de suprafata, am lacuit placa de ardezie, rezultand un contrast si mai placut intre suprafete, dar si o patina lucioasa, cu rol decorativ si de protectie.

Suport clienti In intervalul orar: 9:00-17:00

0728874496 info@fabtech.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!