Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Gravura pe lemn natur vs gravura pe placaj / compozit

Gravura pe lemn natur vs gravura pe placaj / compozit

Aveți următorul proiect provocator: de gravat laser un logo, pe o bucată de lemn.

Înainte de a vă apuca de lucru, trebuie să știți că lemnul este un material excelent pentru gravare laser, dar, să nu omitem câteva proprietăți pe care acesta le are și care fac ca acest tip de gravură să fie diferit față de gravura laser pe un material compozit, cum ar fi placajul sau MDF-ul.

Spre deosebire de un material fabricat, lemnul natural nu este uniform. Flader-ul din lemn reprezintă diferite etape de creștere ale arborelui, ce se încastrează în lemn (iarna și vara), drept urmare, aceste straturi vor arde diferit. De obicei, liniile mai închise sunt mai dure, iar părțile mai deschise dintre ele, sunt mai moi. Drept urmare, gravura nu va fi una uniformă, ci va avea linii, în funcție de densitatea materialului și de modelul dat de flader.

Dacă pentru dvs. este important să aveți un aspect uniform al gravurii, probabil veți obține rezultate mai bune de la un placaj bun, în care stratul superior este mai uniform.

Daca nu vă deranjează fladerul lemnului, iar clientul nu ține la un logo uniform, textura dată de gravura pe lemn natur, poate fi una interesantă și de mare impact, rezultând un model unic, pentru fiecare obiect în parte. De asemenea, dacă doriți să vă jucați cu gravura și grafica vă permite, puteți roti materialul suport, pentru a realiza un joc de umbre și texturi.
 

Încă un lucru de care trebuie să fii conștient este că un material poate avea la suprafață un furnir subțire de lemn, astfel poate avea o față estetică ce poate fi folosită pentru o gravură uniformă. În funcție de adâncimea și puterea gravurii, aceasta va arde adesea întreg stratul din furnirul subțire, expunând ce este dedesubt. Aceasta lucru poate fi ajustat prin dozarea puterii laser ce se utilizează în gravura de suprafață. 

#sporlabricolat!

Suport clienti In intervalul orar: 9:00-17:00

0728874496 info@fabtech.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!